Sheraton Stockholm Hotel

4.2 

Tegelbacken 6, Box 195, Stockholm, 10123, Sweden   •  Väder:   

Lokal tid Telefon +46 (0)8 412 34 00

4.2

Svanenmärkning och miljö

Vi är Svanenmärkta och arbetar aktivt med vårt miljöengagemang.

Här på Sheraton Stockholm Hotel arbetar vi aktivt med vårt miljöengagemang. Därför har vi formulerat en miljöpolicy, satt upp miljömål och utarbetat en handlingsplan för att uppnå våra mål. Rent konkret innebär det att vår personal utbildas i miljöfrågor, att det finns källsortering, att vi använder lågenergilampor, att endast miljömärkta rengörings- och tvättmedel används och att vi erbjuder ekologiskt odlad mat. Vårt arbete har uppmärksammats och vi har fått den fina internationella miljöutmärkelsen "den gröna nyckeln" som delas ut till de logiverksamheter som tar extra hänsyn till miljön. Den är vi både glada och stolta över.

Miljöarbetet har alltid varit viktigt för oss på Sheraton Stockholm Hotel. Att bli Svanencertifierad var ytterligare ett steg i det ledet. De 465 rummen, liksom hela det övriga hotellet, har miljögranskats och klarar Svanens hårda krav. Vi är mycket stolta över certifieringen och vårt bidrag till en bättre miljö och framtid.

När ett hotell ansöker om Svanenmärkning miljögranskas hela driften. Ett av de viktigaste kraven är minskad klimatpåverkan, energianvändningen vid driften måste minimeras.

Svanen ställer dessutom bland annat följande krav på ett Svanenmärkt hotell:

  • Låg vattenförbrukning, och låg förbrukning av kemikalier vid städ och disk
  • Inköp ska vara miljöanpassade så långt det går
  • Avfallssortering
  • Hotellet ska systematiskt utveckla sitt miljöarbete 

Hela personalen engageras aktivt i miljöarbetet, vilket krävs för att vi ska lyckas bibehålla det vi byggt upp. Vi är mycket glada över att alla i personalen tar sitt ansvar och att vi tillsammans bidrar till en bättre framtid för miljön och kommande generationer.

Upptäck våra andra fantastiska rum:

Eller läs mer om: