Sheraton Stockholm Hotel

4.2 

Tegelbacken 6, Box 195, Stockholm, 10123, Sweden   •  Väder:   

Lokal tid Telefon +46 (0)8 412 34 00

4.2

Sheraton Stockholm Hotel - Svanenmärkt!

Vi arbetar med miljön i åtanke.

Miljöarbetet har alltid varit viktigt för oss på Sheraton Stockholm Hotel. Att bli Svanencertifierad var ytterligare ett steg i det ledet. De 465 nyrenoverade rummen, liksom hela det övriga hotellet, har miljögranskats och klarar Svanens hårda krav. Vi är mycket stolta över certifieringen och vårt bidrag till en bättre miljö och framtid.

När ett hotell ansöker om Svanenmärkning miljögranskas hela driften. Ett av de viktigaste kraven är minskad klimatpåverkan, energianvändningen vid driften måste minimeras.

Svanen ställer bland annat följande krav på ett Svanenmärkt hotell:

·        Låg vattenförbrukning, och låg förbrukning av kemikalier vid städ och disk.

·        Inköp ska vara miljöanpassade så långt det går

·        Avfallssortering

·        Hotellet ska systematiskt utveckla sitt miljöarbete

Hela personalen engageras aktivt i miljöarbetet, vilket krävs för att vi ska lyckas bibehålla det vi byggt upp. Vi är mycket glada över att alla i personalen tar sitt ansvar och att vi tillsammans bidrar till en bättre framtid för miljön och kommande generationer. 

 

Nordaq FRESH

Ett hållbart alternativ.

Flaskvatten har en stor negativ påverkan på vår miljö, från produktion av flaskan till transport och sophantering. Genom att ersätta flaskvatten med Nordaq FRESH filtrerade vatten bidrar det till en bättre miljö på flera sätt. Som en del av Starwoods hållbarhetspolicy och som ett naturligt steg för att minimera vår påverkan på miljön serverar vi på Sheraton Stockholm Hotel FRESH®-vatten genomgående på hela hotellet. Samtidigt som detta är en del av miljöarbetet på hotellet gör detta dessutom våra gäster vatten av högsta kvalitet.

Nordaq FRESH miljövänliga vatten behåller vattnets naturliga salter och mineraler och har en neutral och mjuk smak.